Register

Πως από ποδοσφαιριστής έγινε διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος

21 Sep

Τα έργα του, έχουν φτάσει μέχρι το Λούβρο και συμμετείχε σε 25 διεθνείς εκθέσεις.

Της Φοινιώς Σάββα

Υπογράφονται από τον Artiste Antre, ένας νεαρός ζωγράφος με 75% ανικανότητα. Τον συναντήσαμε στην Lyras Gallery όπου διοργανώνει έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017. Τα έργα του, κρύβουν μυστήριο, αγωνία ή και γαλήνη… έργα που βγαίνουν από τη ψυχή του και τα καθημερινά του βιώματα. Αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση, καθώς αν και πάσχει από μόνιμη αισθητικοκινητική πολυνευροπάθεια με μείωση μυϊκής ισχύος που συνοδεύονται με συχνά λιποθυμικά επεισόδια, επιμένει να δημιουργεί.

Τα έργα του όπως εξηγεί, του δίνουν δύναμη και κουράγιο, ενώ από την πώληση τους, μπορεί να κάνει τις θεραπείες του, ενώ έχει ήδη εγκριθεί για τη χορήγηση ιατρικής κάνναβης για να ζει όσο το δυνατόν με λιγότερους πόνους. «Το ατύχημα με βοήθησε να συνεχίσω με τη ζωγραφική. Μετά από αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ήμουν ποδοσφαιριστής για χρόνια, σε ομάδες Α και Β κατηγορίας, ήμουν εκπαιδευτής καταδύσεων και τα πάντα σταμάτησαν μετά το ατύχημα, με τη ζωγραφική να είναι το μόνο που μου απέμεινε και προσπαθώ μέσα από τη ζωγραφική να εκφράζω αυτά που νιώθω».

«Γνώρισα ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα (ψυχολογικά, σωματικά) και όλοι μέσα από τη θεραπεία που έκαναν, αναζητούσαν το σχέδιο, το χρώμα. Αυτό με ώθησε να ασχοληθώ με το χρώμα», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Tvonenews.com.cy ο κ. Ιωαννίδης, ενώ προσθέτει πως το ατύχημά του στάθηκε η αφορμή να ασχοληθεί με το αφηρημένο. «Το αφηρημένο είναι μια ευκαιρία να δώσω στον κόσμο αυτό που αναζητά. Δεν θέλω να παρουσιάσω κάτι ρεαλιστικό, για παράδειγμα να ζωγραφίσω ένα τοπίο. Αυτό μπορούν να το βρουν και στις φωτογραφίες. Θέλω ο κόσμος να χαθεί στα χρώματα που υπάρχουν στους πίνακές μου». Ο Ανδρέας Ιωαννίδης είναι ένας ζωγράφος με 50 εκθέσεις ζωγραφικής στο βιογραφικό του, εκ των οποίων οι 25 είναι διεθνείς εκθέσεις και τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με το αφηρημένο.